Nieuws

Binnenverlichting voor in je nieuwe woning

binnenverlichting

Je hebt net een nieuwe woning gekocht en bent druk met het inrichten ervan. Nu rest alleen de binnenverlichting in je huis nog. Het kiezen van de juiste verlichting is essentieel voor de sfeer die je wilt creëren in je huis. Richt jij je huis in met bijvoorbeeld praktische LED inbouwspots of kies je voor sfeervolle hang- en vloerlampen? Hieronder een aantal tips waardoor het kiezen wellicht iets makkelijker wordt. 

Welke stijl binnenverlichting zoek je?

Kijk eerst eens goed naar hoe je het huis verder hebt ingericht voordat je de binnenverlichting uitzoekt. Is de huiskamer industrieel ingericht? Dan is een industriële vloerlamp voor naast de bank een echte ‘must have’. Probeer in dezelfde stijl te blijven als de rest van je interieur. Hierdoor creëer je eenheid en rust in je huis. Ben jij meer iemand die van klassiek of modern houdt? Kies dan een mooie designlamp of een kroonluchter voor boven de salontafel. De keuzemogelijkheden in verschillende stijlen zijn oneindig. 

De trends van dit moment

Op dit moment zie je dat het allemaal wel wat meer luxe mag uitstralen in huis. Zo ook de binnenverlichting. Een van de trends zijn de grote ronde glazen hang- en tafellampen. Deze lampen hebben een glanzende coating laag over het glas heen. Dit zorgt voor een glamorous extraatje in je huis. Ook blijft de scandinavische trend populair in ons land. De meeste scandinavische lampen bestaan uit natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een bamboe vloer- of hanglamp. 

Een opvallende trend is terug van weggeweest; de retro verlichting. Wellicht ken je de retrolamp nog wel van vroeger die bij je oma boven de eetkamertafel hing. Deze zijn weer helemaal terug, alleen net even in een ander jasje. Nu koop je ze vaak met LED-lamp in plaats van een spaarlamp. Met een vintage lamp in je huis herleef je de 60’s en 70’s.

Kies je verlichting op ruimte

Elke ruimte in huis is anders. Dus pas ook je verlichting hierop aan. In de slaapkamer wil je wellicht een intieme sfeer creëren. Dan kan je er voor kiezen om nachtlampjes te plaatsen met dimmer er tussen. Voor de badkamer is heldere verlichting handig. Kies bijvoorbeeld voor inbouwspots in je badkamermeubel of een functionele plafonnière. Let hierbij wel op dat de lampen speciaal geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Dit staat meestal wel op de verpakking aangegeven. In een werk- of studeerkamer zijn een bureaulamp en spots of een plafondlamp handig om je optimaal te kunnen focussen op je werk. 

De woonkamer is waarschijnlijk de lastigste ruimte om je binnenverlichting te plaatsen. Dit is meestal de plek waar je het vaakst zit. Het helpt om online een 3D-plattegrond te maken van de ruimte die je wilt inrichten. Kies alvast verschillende lampen uit om in je huis te plaatsen. Probeer vloerlampen, hanglampen, (inbouw)spots en smart-verlichting met elkaar te combineren en kijk wat bij jouw interieur het beste past. Tevreden over het resultaat? Dan ben je ready om ze te shoppen! Geniet van de sfeervolle binnenverlichting in je huis.

About Modewarenhuis-online