Nieuws

Accessoires maken de man

Mode op de middelbare school

Ik weet persoonlijk nog heel goed hoe mijn gevoel voor mode ontstond, weer verdween en uiteindelijk volwassen werd. Op de middelbare school toen de puberteit begon wilde je er plotseling goed uitzien voor het andere geslacht. Dit resulteerde helaas niet in de beste modekeuzes. Ikzelf en de meeste van mijn mannelijke of eigenlijk meer jongensachtige leeftijdsgenoten liepen rond met veel te veel gel in ons haar. Daarnaast droegen we allemaal overhemden terwijl we nauwelijks 15 waren. Als we nu terugkijken naar foto’s van onszelf op die leeftijd zijn we dan ook niet heel erg te spreken over hoe we eruitzagen.

Studententijd

Wat volgde was een periode waar het hele idee van mode belachelijk werd. Dit kwam namelijk doordat we onze studententijd ingingen. En als er een aspect is dat de studententijd definieert dan is het wel luiheid. De meeste dagen was ik te lui om een spijkerbroek aan te trekken en zat ik in een joggingbroek en sneakers met een muts op in de collegezaal. En eigenlijk was dit ook ontzettend fijn. Het was een periode van vrijheid en nergens om geven.

Volwassen mode: Accessoires

Maar uiteindelijk maakt ook deze periode ruimte voor een terugkeer naar een interesse in mode. Dit komt namelijk met het krijgen van een baan en een vrouw of vriendin. Dan is het plotseling weer belangrijk om er netjes bij te lopen. Desondanks hebben veel mannen het probleem dat ze naar kantoor moeten in saaie pakken. Het pak als uniform zorgt ervoor dat iedereen er hetzelfde uitziet op kantoor. Maar waarom kan dit niet beter? Je hoeft niet in hele gekke kleding naar kantoor maar zoals Guy Ritchie, de beroemde filmregisseur en liefhebber van pakken aangeeft, accessoires maken het pak jouw pak. Door accessoires aan je outfit toe te voegen maak je het plotseling een unieke uiting van je persoonlijkheid.

Dus wat voor accessoires hebben we het over? Een van de belangrijkste accessoires is natuurlijk een riem. Als je een voor een unieke riem wilt gaan kun je bijvoorbeeld kiezen voor Floris van Bommel riemen. Daarnaast kun je ook creatief zijn met de schoenen die je draagt. De tijd dat je een specifiek soort schoenen moet dragen onder je pak is voorbij. Je kunt kiezen voor een balans tussen casual, netjes en sportief. Ook hier zijn Floris van Bommel schoenen een goede optie.

Accessoires maken de man. Kies er daarom voor om op een unieke manier voor de dag te komen en zowel je vriendin als je werk zal je dankbaar zijn. Het zal daarnaast ook een goede investering zijn in je carrière.

About Modewarenhuis-online