Nieuws

Houdingsproblemen voorkomen met de juiste schoenen

Het dragen van een goede schoen is van essentieel belang bij het aanhouden van een goede houding. Er is namelijk een wezenlijk verband tussen schoenen en houdingsproblemen. Onjuist schoeisel kan rugpijn veroorzaken en houdingsproblemen veroorzaken of zelfs verergeren. Om te begrijpen hoe schoenen met weinig tot geen ondersteuning voor houdingsproblemen kunnen zorgen is het belangrijk om eerst de rol van je voeten met betrekking tot je houding te begrijpen. 

De functie van je voet tijdens het lopen

Wist je dat je tijdens het lopen op elke voet vijf keer de kracht van je lichaamsgewicht uitoefent? Dat is een enorme schok om te absorberen. Wanneer je voeten deze klap niet kunnen absorberen door verkeerd schoeisel, kun je voetproblemen oplopen. De natuurlijke ronding van onze voeten ondersteunen in feite de ronding van de wervelkolom. Doordat ons lichaam in 1 lijn loopt kan de impact van de schok worden herverdeeld over je gehele lichaam.  Als uw schoenen de ronding van uw voeten niet goed ondersteunen, kan dit de uitlijning van uw wervelkolom beïnvloeden, wat kan leiden tot zowel rug- als voetpijn.Wanneer je vatbaar bent voor een slechte houding, en tevens niet ondersteunen schoenen gebruikt, loop je tevens een enorm risico op het ontwikkelen van hielpijn en pijnlijke gewrichten.

Verschillende voeten

Voeten kunnen worden ingedeeld in drie categorieën. Een lage ronding, ook wel platte voeten genoemd. Een hoge ronding, dat wilt zeggen dat de boog onder je erg ver van de grond staat. En een medium ronding, deze ronding komt het meest voor. 

Het juiste type ondersteuning is dus erg afhankelijk van de boog die uw voet heeft, even als de breedte van uw voet. Buiten het feit dat een schoen de juiste ondersteuning dient te hebben, is het materiaal van de schoen ook erg belangrijk. Een schoen die niet ademd of een stof die niet soepel meebeweegt kan op den duur ook voor problemen zorgen. 

Tips voor het kopen van de juiste schoenen

Het kan best lastig zijn om de perfecte schoen voor de juiste lichaamshouding te vinden, daarom volgen hier een paar tips. 

Geef comfort niet op voor stijl. 

Veel mensen denken dat zo’n goede schoen niet stijlvol kan zijn, echter is dat allang niet meer waar. Waldlaufer is bijvoorbeeld een merk dat zowel gericht is op kwaliteit, comfort en stijl. Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden gaat hier niet meer op. 

Inlegzooltjes

Je voetboog is een van de belangrijkste elementen in je voet omdat deze dus verantwoordelijk is voor het absorberen van de druk die wordt uitgeoefend op je voet. Deze boog heeft dus de juiste ondersteuning nodig om je lichaam in een rechte lijn te houden. Je kan, mocht de schoenzool niet helemaal aansluiten bij jouw voetboog, dit probleem oplossen door middel van inlegzooltjes.

Demping in de hiel en zool

Zoek naar schoenen die demping in de hiel en zool hebben. Dit zal de schok die u bij elke stap zet enorm verminderen.

About Modewarenhuis-online