Nieuws

Inlegzolen zijn zowel comfortabel als praktisch

inlegzolen

Inlegzolen zijn niet alleen gemaakt om te grote schoenen toch te doen laten passen. Inlegzolen zijn er ook om steun te bieden aan de voet en de bewegingsmechanisme van het lijf te corrigeren. De voet is namelijk een belangrijk punt van het lichaam waar de houding zich vormt. Er bestaan daarom verschillende soorten inlegzolen, die zich voor elke situatie lenen.

Sport-inlegzolen

De sport-inlegzolen komen in verschillende maten en vormen, zoals er ook verschillende soorten sporten zijn. Deze inlegzolen ontlasten de voet en de gewrichten die door het sporten onder druk komen te staan. Ook de schokdempende werking van de inlegzolen is belangrijk bij het sporten. Hierdoor wordt de druk die de schok teweegbrengt zo gestuurd dat de gewrichten en spieren niet op één bepaalde plek belast worden.

Seizoenen zolen: winter

In de winter zijn inlegzolen ideaal om de voeten warmte te bieden bij lage temperaturen. De zolen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een fleece materiaal of lamsvacht. Zo kunt u uw eigen schoenen blijven dragen, ook al zijn deze in eerste instantie niet geschikt om door de koude temperaturen te lopen.

Seizoenen zolen: zomer

Ook in de zomer zijn inlegzolen een uitkomst: niemand houdt van het gevoel van zweterige, warme, broeierige voeten in de schoen. De inlegzolen zorgen voor een absorberend effect en geurwerende-zolen dragen daarnaast bij aan een frisse geur van de voeten. Ideaal tegen zweetvoeten dus!

Hakken en pumps

Ongeacht het seizoen dragen vrouwen het hele jaar door hakken. En laten we eerlijk wezen: dit kunnen wel eens de meest oncomfortabele schoenen zijn die een vrouw heeft te verduren. Een inlegzool kan het draagcomfort daarom verhogen. Ze zijn dun genoeg om de pasvorm van de hak niet aan te passen, maar toch dik genoeg om uw voet ondersteuning te bieden in de ongemakkelijke houding waarin de voet verkeerd. De inlegzolen met draagkussentjes bij de tenen verhoogt het comfort waardoor u uw hakken langer kunt dragen zonder pijnlijke voeten te krijgen.

Inlegzolen voor specifieke klachten

Inlegzolen zijn er niet alleen om het algemene comfort van het dragen van schoenen te verhogen. Ook als u last heeft van specifieke klachten zoals aan de hiel of juist de bal onder uw voet, kan de inlegzool steun bieden. Zoek hierbij naar inlegzolen die gemaakt zijn om de specifieke plaats waar uw klacht zich bevindt te ondersteunen en vraag desnoods naar een specialist die u verder kunt helpen.

Inlegzolen zijn zoals gezegd daarom niet alleen voor het laten passen van een iets te grote maat, de ondersteuning van de voet is cruciaal. De houding van het lichaam begint bij de juiste houding van de voet en verzorging is daarom belangrijk.

About Modewarenhuis-online