Nieuws

Online groeien met je bedrijf, hoe pak je dat aan?

Tegenwoordig zijn er vele bedrijven online te vinden. Er zijn vele nieuwe bedrijven, maar zijn er ook bestaande bedrijven te vinden die hun weg op online gebied weten te vinden. In iedere branche en markt zijn er vele aanbieders te vinden die hun producten of diensten aanbieden. Zo zijn er vele webshops te vinden op het gebied van kleding en artikelen gerelateerd aan beauty, maar zijn er ook juist veel bedrijven te vinden die consultancy aanbieden aan B2B- en B2C-bedrijven. In iedere markt is er dus ook sprake van concurrentie, wat ervoor kan zorgen dat klanten gemakkelijk de overstap maken of dat jij geen bezoekers zult krijgen op de website. Wanneer je wilt groeien, zijn er daarom over het algemeen twee mogelijkheden; groeien op organisch gebied of groeien door online te adverteren. In dit blog vertellen we je er graag meer over, om ervoor te zorgen dat jij kunt groeien met je bedrijf!

Groeien op organisch gebied

Wanneer je ervoor kiest om te gaan groeien op organisch gebied, wil je er voor lange termijn voor zorgen dat wanneer mensen zoeken naar een bepaald product of dienst, zijn bij jou terecht komen. Wanneer je de landingspagina, de laadsnelheid en de tekst optimaliseert, zal de kwaliteitsscore al erg snel omhoog gaan. Google hecht namelijk waardes aan websites, waardoor een website met een hogere kwaliteitsscore ook een hogere waarde zal krijgen. Dit zijn de eerste factoren die te maken hebben met groeien op organisch gebied!

Wanneer de teksten en de landingspagina’s geoptimaliseerd zijn, is het tijd om een linkbuilding netwerk op te starten of om deze te optimaliseren. Je gaat op zoek naar relevante linkpartners, waarna je de links met elkaar ruilt en jij je trust flow en citation flow kunt optimaliseren. 

Het is echter belangrijk dat je goed weet wat deze begrippen inhouden en wat voor invloed zij hebben op de score op organisch gebied. Een online marketingbureau zal je hier ook erg goed mee kunnen helpen, waar jullie samen zullen kijken naar de doelen en een strategie op kunnen zetten!

Ga aan de slag met online adverteren!

Een andere manier om snel gevonden te worden, is online adverteren. Met een online advertentie zul je veel sneller meer mensen bereiken, maar zijn de kosten hiervoor wel veel groter. Wanneer je aan de slag wilt gaan met online adverteren, kun je in eerste instantie een geschikte foto kiezen die je wilt gebruiken in de advertentie. Vervolgens kies je een juiste tekst en vul je in op welke zoekwoorden je wilt focussen. Aan de hand van de kwaliteitsscore en de kosten die er zijn per klik, zul je zien dat er met online adverteren vele mensen worden bereikt en je uiteindelijk ook meer bezoekers op je website krijgt!

Er zijn over het algemeen twee methoden die je in kunt zetten om meer bezoekers naar je website te trekken. Wanneer je wilt focussen op organisch gebied kies je voor een langetermijnstrategie en kost dit uiteindelijk ook geld, maar houd je hier wel hoge posities aan over wanneer je dit voort blijft zetten. Na een jaar consequent linkbuilde zul je zien dat je website hoge posities bereikt op relevante zoekwoorden, waardoor er automatisch bezoekers naar je website zullen komen. Met online adverteren betaal je direct al erg veel geld. je focust je op één moment en hebt mazzel wanneer er door de advertenties ook op lange termijn veel mensen aankopen zullen doen bij jouw webshop. Op organisch gebied zul je erg laag scoren, dus zul je veel geld moeten betalen voor online adverteren wanneer je gezien wilt worden. Kijk dus goed wat bij jou past en wat je ervoor over hebt, om vervolgens te starten met groeien!

About Modewarenhuis-online