Nieuws

zo maak je thuiswerken dragelijk

Door de corona zijn een hoop vanzelfsprekende dingen compleet op zijn kop gegooid. Zo zat eventjes op vakantie gaan er dit jaar niet in, en gaan we opeens met een mondkapje de straat op. Maar voor veel mensen is het thuis werken wellicht de grootste drempel. Het leek in het begin nog wel fijn, lekker niet zo vroeg op, geen heen en terug reis in de file of stampvolle trein en je kan gewoon in je joggingpak aan de slag. Toch zie je dat steeds meer mensen het thuiswerken zat beginnen te worden. Waarom komt dit, en wat kan je er aan doen. In deze blog gaan we daar wat dieper op in.

Liever lui dan moe

Wanneer je naar kantoor gaat, kan je dat een beetje zien een rol die jij inneemt. Jij bent op kantoor een professional die vooral met zijn werk bezig is. En wanneer je thuis komt kan je dan ook makkelijk die rol weer van je af laten glijden en even genieten van de dingen waar je passie echt ligt. Veel mensen krijgen echter door het thuiswerken een verstoorde balans tussen werk en ontspanning. Het is op zich ook niet verwonderlijk dat je minder productief bent in een ruimte die je normaal associeert met ontspannen. Daarom is het voor thuiswerkers van belang om een plek en mindset te creëren zodat je thuis net zo productief kan zijn. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om een kantoor in te richten, mits je daar de ruimte voor hebt natuurlijk. Anders werkt het vaak ook om een bureautje of tafel tegen bijvoorbeeld een raam te zetten. Zo heb je een beetje uitzicht, en ben je je minder bewust van het feit dat je in je eigen huis zit.

Dress to impress

Natuurlijk is het een voordeel van thuiswerken dat je af en toe net iets minder moeite hoeft te doen om er presenteerbaar uit te zien. Er is immers toch niemand die je ziet, althans je collega’s niet. Toch helpt het enorm om je geregeld toch even aan te kleden zoals je dat zou doen wanneer je naar kantoor gaat. Je zal merken dat het makkelijker is om in de werksfeer te komen wanneer je erop gekleed bent. Zie het als een soort kostuum wat je kan helpen om flink aan de bak te gaan. Dus ga weer eens shoppen voor bijvoorbeeld een mooi overhemd, bijvoorbeeld deze Eterna overhemden. Op complimenten van je collega’s zul je dan alleen nog even moeten wachten!

About Modewarenhuis-online