Nieuws

Voorkom stress van vakantie

Vrijetijdsschoenen

Iedereen krijgt stress van vakantie. Stress van vakantie denk je nu, hoezo? Laat me iets specifieker zijn. Iedereen krijgt stress van het inpakken voor de vakantie. Mannen misschien minder dan vrouwen, die gooien gewoon wat t-shirts en ondergoed in hun koffer en dan lijkt het goed te zijn. Maar de meeste vrouwen (en een aantal mannen vast ook) willen toch wel leuke setjes meenemen. Behalve de keuze voor kleding zijn er nog veel andere items die je niet wilt vergeten. Dit alles geeft veel stress, iets wat je met de vakantie juist niet wilt hebben. In deze blog geef ik een lijstje met benodigdheden voor elke vakantie.

Kleding

Kleding is uiteraard erg belangrijk, maar ook voor elke soort vakantie weer anders. Voor een warme bestemming zullen de rokjes, hotpants, t-shirts, bikini’s uit de kast getrokken moeten worden. Voor een skivakantie zullen de thermokleding, de colletjes, de sport-bh, sjaal en de mutsen ingepakt moeten worden. Ook een goede ski jas is belangrijk, een te korte jas kan namelijk in de skiliften kou bij de onderrug opleveren. Wel moeten bij elke bestemming de slips, de bh’s, de sokken en de pyjama ingepakt worden.

Schoenen

Uiteraard moeten ook de schoenen niet vergeten worden. Voor een skivakantie zijn dit natuurlijk de skischoenen en voor de vrijetijdsschoenen de snowboots. Voor een warme vakantie zijn de sandaaltjes, de slippers en misschien goede wandelschoenen belangrijk. Vergeet ook niet bijpassende sokken mee te nemen. Dus skisokken voor de wintervakantie en onzichtbare enkelsokjes voor de trendy zomervakantie. Blarenpleisters kunnen echter bij elke soort vakantie van pas komen.

Electronica

Ook kan de electronica natuurlijk niet meer weggedacht worden. Als je laptop meegaat, vergeet dan ook niet de oplader en eventueel een muis. Voor de telefoon mag uiteraard de oplader niet vergeten worden. Ook kan een kleine geheugenkaart in de telefoon handig zijn om ruimte te hebben voor die talloze vakantiefoto’s. Als je een elektrisch scheerapparaat hebt, moet je daar uiteraard de oplader niet van vergeten.

Verzorging

Vaak zijn in hotels wel de benodigde shampoo, conditioner en douchefris aanwezig. Als je echter gesteld bent op een bepaald merk is het handig om deze toch mee te nemen. Verder is natuurlijk deodorant belangrijk. Voor een zonvakantie is scheercrème, zonnebrand en een vocht inbrengende crème belangrijk. Voor een skivakantie is zonnebrand op de piste soms nodig. Een lippenbalsem is handig om mee te nemen op een skivakantie, je lippen drogen snel uit bij de kou.

About Modewarenhuis-online