Kinderen

Cadeau voor een kind: waar begin je?

kinderoorbellen

Als je zelf geen kinderen hebt of jonge kinderen hebt in je leven, kan het erg lastig zijn om een goed cadeautje te bedenken voor een kind. Je weet niet goed waar de grenzen liggen voor bepaald speelgoed, wat een kind wel een niet kan en waar het zich mee bezig houdt vanaf welke leeftijd. Maar als je dan ineens een broertje of zusje of neefje of nichtje krijgt of een van je beste vrienden ineens kinderen krijgt, wordt er toch elk jaar opnieuw van je verwacht dat je iets leuks koopt – voor verjaardagen, voor sinterklaas, voor kerst, noem het maar op. Komt er binnenkort weer een verjaardag of feestdag aan en heb je geen idee wat je moet kopen? Lees hier de beste tips!

Tot 4 jaar

Een vrij brede categorie, maar het fijne aan écht jonge babies is dat ze ontzettend snel groeien, en dat alvast cadeautjes kopen voor als ze ouder zijn voor veel ouders juist erg handig is. Dan hebben ze voor iedere levensfase alvast iets van kleding of speelgoed liggen en hoeven ze er dus zelf geen rekening mee te houden hoe hard de kleine groeit! Voor jonge babies is erg grof speelgoed het beste, of natuurlijk leuke kleertjes. Vanaf een jaar of 3 tot 5 ontwikkelen ze al snel meer fijne motoriek en gaan ze praten, wat het mogelijk maakt om veel specifieke smaken te ontwikkelen. Dan wordt leuk speelgoed kiezen dus al een stuk makkelijker.

Van 4 tot 8 jaar

In deze 4 jaren ontwikkelt ieder kind zich op een heel ander niveau. Vanaf dat ze vier zijn gaan ze natuurlijk naar school, en waar een kind zijn interesses liggen hangt dan heel erg af van de vriendjes die ze daar maken. Voor echte meisjes meisjes kun je hele mooie kinderoorbellen vinden – om in een echt gaatje te doen of een klik-oorbel als haar moeder geen fan is – of bijvoorbeeld haar eerste lipgloss of nagellak. Ook knutselen is bij meisjes vrijwel altijd een hit. Voor jongens ligt het iets lastiger. Auto’s en speelgoed in de vorm van Lego of Playmobil is vaak het meest succesvol.

Van 8 tot tiener

Op deze leeftijd gaan kinderen vaak op iets van een clubje, zoals paardrijden, voetballen, zwemmen of judo. Dit maakt het een stuk makkelijker om persoonlijke cadeau’s te verzinnen! Van 12 tot 13 jaar gaan ze natuurlijk naar de middelbare school, dus dan zijn kaftpapier, schriften en agenda’s altijd een uitkomst.

About Modewarenhuis-online