Dames mode, Heren mode, Kinderen

Op expeditie door de stad met Napapijri

Expedition City

Na een prachtige zomer is het nu toch echt tijd om plaats te maken voor de herfst en winter. En daarmee dus ook voor de koude, regenachtige dagen. Hoewel we een grote lijst met nadelen kunnen opnoemen aan het naseizoen, brengt dit weer ook een boel voordelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld ook weer tijd om een nieuwe jas uit te zoeken. En de jassen die momenteel erg bij mij in de smaak vallen, zijn die van Napapijri. Napa-wattes? De naam is weliswaar wat lastig uit te spreken, maar de collectie is je ongetwijfeld wel bekend.

Geïnspireerd door poolexpedities

Napapijri is een Italiaans merk, met een Finse naam en de vlag van Noorwegen als kenmerkend logo. Nu hoor ik je denken: oké, hoe zit dit? Tja, ik moet toegeven dat ik zelf ook eventjes moest Googlen voordat ik de filosofie achter dit merk begreep.
Om je de openstaande tabs in je browser te besparen, heb ik geprobeerd het voor je te beperken tot deze paragraaf. De Italiaanse fabrikant raakte geïnspireerd door de poolexpedities van de vorige eeuw. Deze poolexpedities waren destijds enkel weggelegd voor heldhaftige, ruige mannen die de dood niet vreesden. Met name de expeditie van de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen. Onder leiding van Amundsen bereikte zijn team als eerste de Zuidpool, te voet en met hondenslee. De Noorse vlag is daarom een ode aan hem. Als klapper op de vuurpijl koos het merk voor het Finse woord Napapijri als naam, wat Poolse Cirkel betekent.

De Rainforest jacket

Nu verwacht je bij een inspiratiebron van dit kaliber grote, ruige winterjassen met grof wol en bont. Maar dat valt reuze mee. De collectie van Napapijri  behoudt juist een goede balans tussen outdoorsy en strak Italiaans design.
Het bekendste ontwerp is de Rainforest jacket. Deze is sinds een jaartje niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Deze jas trek je door de halve rits als een trui aan en past door het toegankelijke ontwerp bijna overal bij. En natuurlijk is hij waterproof. Zo kun je die plotselinge regenbui toch trotseren ’s ochtends als je naar je werk gaat, en zie je er tegelijkertijd helemaal trendy uit.

Ik heb dit model zowel bij heren als dames gespot in verschillende prints en kleuren. Zo kun je gaan voor een donkere kleur zoals antraciet, of opvallend zoals rood en zelfs roze. Ook komen ze in stoere prints zoals een camouflage print.
Eén ding is zeker, met deze jacket kom jij met gemak de barre weersomstandigheden door tijdens jouw “expedities” door de stad!

About Modewarenhuis-online